Beeldende kunst & poëzie

In opdracht van de gemeente Amsterdam creëerde ik in 2007 een gedicht / kunstwerk in de openbare ruimte, aangebracht op het heup- hoge muurtje langs het Westerdok aan de Hollandse tuin.

Meteen wist ik welk gedicht ik zou gebruiken , maar moest het zijn vorm krijgen,that’s the bloody question. Toen ik daar een idee over had incluis de materiaalkeuze werd het tijd voor actie. Marmer wilde ik gebruiken. Ik begon te bellen met grafsteenbedrijven en legde ze mijn plan voor. Je hoorde ze bijna denken: 'Shit, een kunstwerk!?'

Totdat ik er een vond die het interessant vond en meteen lol had in het project. Het kunstwerk bestaat uit een dichtregel, samengesteld uit mijn gedicht "Walk on water" gepubliceerd in de bundel "God Bewogen". Het kunstwerk is uitgevoerd in ingemetselde zwartmarmeren tegeltjes, met in gegraveerde letters, deze zijn bestreken met lichtgevende oranje verf.

Nog even over het gedicht: het was in de oorsprong een opdracht van het magazine van het Noord Hollands Philharmonisch orkest. Ik moest een gedicht schrijven bij een (korte) compositie van de Nederlandse componist van moderne muziek Peter Jan Wageman. Ik zette mijn koptelefoon en luisterde…zonder enig hard bewijs wist ik intuïtief, het gaat over de liefde…Ik belde de componist …ja, ging over de liefde, lees het in mijn gedicht gedicht.