Carla Bogaards - Journalistiek werk

Ik ben bezig slechts een paar glazen champagne uit te schenken en u aan te bieden uit de fles die heet“ mijn vak en wat ik zoal gedaan heb”, ik bedoel dat ik gewoon te veel heb gedaan om alles op mijn website te zetten

*Korte verhalen en essays in (literaire) bladen en kranten, van glossy’s t/m Readers Digest, Ezelgedachte, vakbladen etc.

*Als freelance journalist heb ik bv. reportages gemaakt voor b.v Agrarisch Dagblad, Panorama, om twee uiteenlopende karakters te noemen, samen met Goffe Struiksma, directeur en fotograaf van fotostudio P&I.

*Columns schrijven houdt je scherp, mits(!) Kort en Krachtig geschreven ( waarom schrijft iemand in vredesnaam van die meanderende saaie lange columns)geëngageerd en to the point. Columns moeten prikkelen! Op mijn lijstje staan Esquire, achterpagina NRC Handelsblad, Midi, Hervormd Nederland, waarvoor ze tevens interviews maakte, en ook interviews voor de kunstbijlage van het Financieel Dagblad, Origine/Kunstblad en diverse andere magazines.

*Opiniestukken + korte verhalen voor Readers Digest, al of niet in opdracht ook talloze korte verhalen voor glossy’s en literaire bladen. Korte verhalen schrijven is gewoon heerlijk. Toch is dit genre een beetje het ondergeschoven kindje in de literatuur, terwijl b v Sallinger, vereerd door diezelfde literaire wereld, de meester ervan, in Franny and Zooy, bewijst dat een kort verhaal een kunstwerk kan zijn.