Carla Bogaards - Publiciteit

Interviews voor radio, schrijvende pers en televisie. Leven en werk in beeld gebracht in o.a. het bekende televisieprogramma Villa Felderhoff .

Zelfs heb ik de VPRO kennisquiz voor schrijvers en topambtenaren gewonnen, het is misschien van minder belang, maar wel interessant. Zo’n echte glimmende kampioensbeker , + 5 minuten zendtijd, waarin ik een columnachtig betoog hield. Ironiserend, maar politiek gezien up to date. Ooit won ik de Agenda Award, alsmede de Johnny van Doornprijs.

Optredens
Veel optredens, tot en met de staking van Rotterdamse havenarbeiders, de band van Cor Witjes trad op, we hadden wel eens iets samen gedaan. Hij spotte me, wenkte en daar gingen we. Ja ik had toevallig een “performance gedicht” bij me. Ik bedoel dat ik behalve serieuze gedichten ook het lichtere genre schrijf. In feite is mijn optreden altijd een performance.
Een kleine greep uit het geheel: met bands en solomuzikanten trad ik op, zij de muzikale improvisatie bij mijn gedichten. Met Celliste Monica van de Zwan heb ik lang opgetreden. Daarna nam en violist Sander Hoving het stokje over.
Waar? Poëziefestivals, Nacht v d Poëzie, Dichter aan Huis, vernissages, Poetry in the Park.
Willem van Manen is de oprichter en leider van “De Contraband”,( moderne jazz) hij componeerde ook de meeste stukken( ook heeft hij filmmuziek gecomponeerd. De band bestond uit 14 musici, 3 trompetten, 3 trombones, 5 rietblazers, piano, bas en slagwerk. Willem van Manen zelf speelde trombone. Op een dag belde hij me, met zijn specifieke, tikje treurige stemgeluid, vroeg hij of ik met de band wilde optreden, hij had mijn gedichten gelezen, en vond ze erg goed.
Het was een fantastische ervaring, überhaupt om gevraagd te worden door de leider van zo’n beroemde band, de optredens waren net zo fantastisch; een paar musici maakten een improvisatie bij mijn gedichten, band. We traden op in schouwburgen. Hij noemde het “prachtige bijdragen met uitbundige voordracht van je gedichten.”